jamon-y-cine.jpg

http://www.clubcultura.com/clubcine/clubcineastas/bigas/index.htm

El Bigas Luna és un home que sempre m’ha resultat tremendament inquietant. La seva visió del cinema i les seves particulars cosmogonies i simbolismes l’emparenten amb aquella classe d’autors que s’allunyen del que és convencional i s’apropen als terrenys més propers als meus interessos, els que tenen a veure amb una molt particular forma d’entendre i de viure el fet cinematogràfic (encara que en el meu cas hagi estat només des de l’adjectiu d’espectador, desgraciadament…) 

Més o menys criticable en relació a les seves creacions, el que resulta inqüestionable és que aquest “home de negre”, sempre embolcallat d’una aura enigmàtica i elegant, s’apropa moltes vegades a la comunicació mitjançant la transgressió, buscada o no, en funció de la seva manera d’entendre l’art, la vida i l’entorn en que viu; tot plegat fa que ens trobem davant un artista amb qui identifico amb gent com el David Lynch, el Julio Medem o el Peter Greenaway, una gent que aconsegueixen que visionar les seves peces no sigui com anar a veure’n qualsevol d’altra i ens asseguren sempre una bona estona, o com a mínim diferent, i que no sabria si qualificar només amb la etiqueta de “cinema”.  

La capacitat d’emmotllar-se a les noves tecnologies i de no quedar-se enrere, i la seva condició d’artistes totals (a les seves webs podeu comprovar per què ho dic) fan que aquests extraordinaris compositors de la imatge i el so explorin moltes vegades els terrenys de les TICs i el 2.0, en els que es poden trobar des de les seves obres més conegudes fins a d’altres que probablement no es coneixien. I d’aquí aquest post d’avui. 

El Bigas Luna torna a demostrar amb la seva pàgina web que està a l’alçada dels temps que corren i que no vol quedar obsolet; en ella ens ofereix la possibilitat de gaudir de les seves creacions més personals i ens proposa un passeig per la seva particularíssima òptica creativa, amb un resultat que a mi m’ha semblat altament satisfactori. I és que a més de la seva obra, a aquest lloc ens podem trobar clics tan interessants com el taller bigas luna, o el que es dedica a les videocreacions, un món que a mi particularment em torna boig i d’on sorgeixen, moltes vegades, les més inquietants formulacions (o reformulacions) del que coneixem com a univers audiovisual. 

Aquest, doncs, és el clic que us proposo avui. No deixeu de fer-lo perquè encara que no us cridi l’atenció aquest director barceloní, de ben segur que tots vosaltres, siguin quins siguin els vostres interessos, hi podreu trobar quelcom que us motivi el suficient com per a continuar explorant la seva web: ja sigui des de la seva concepció gràfica i el seu disseny fins als textos on s’expliquen certs aspectes, més particulars, de les seves experiències. Tot és interessant –i possible- al vitalista i particular món del Bigas Luna. Comproveu-ho per vosaltres mateixos.

Anuncis